Carnaval

van 11 november tot aswoensdag

In Bocholt wordt carnaval intensief gevierd. Er zijn verschillende carnavalsverenigingen die elk hun eigen zittingen, stoeten en frühschoppen organiseren. Het begint meestal met de bekendmaking van de prins in de maand november. Met aswoensdag viert men het haringhappen en is de pret weer voor een jaartje voorbij.

de Boggeter Papbugels

Logo Boggeter PapbugelsDoor de brouwerijfeesten van 1958 had Bocholt contacten gekregen met de naamgenoten uit het Duitse Westfalen. Het jaar nadien werd de in die tijd onvergelijkbare Kasperclub door de carnavalsvereniging van Duits-Bocholt uitgenodigd op één van hun zittingen. De naam Kasperclub werd omgevormd tot Raad van Elf, en de Bocholter Carnaval was officieel geboren.
1968 kan men bestempelen als de definitieve doorbraak. De Raad van Elf werd uitgerust met splinternieuwe slipjassen en speciaal ontworpen muts, lint en medailles. De volgende jaren zou men met allerlei manifestaties Bocholt voorbereiden op zijn eerste Papbugelprinsenpaar, de zittingen, de frühschoppen en de stoet.
Sinds haar ontstaan kennen de Boggeter Papbugels een bloeiende opmars. In 1974 organiseerde men in de Savannah de eerste zitting onder het motto “Bogget blieft Bocholt” volledig in het teken van de nakende fusie met Bree.
In 1976 openden Gerard Martens en Germaine Segers de rij van een keure aan prinsen en prinsessen, waaraan, naar we hopen, de volgende decennia, nog geen einde zal komen.
De Papbugels maken hun prinsenpaar bekend op 10 november. Op de tweede zondag van december volgt dan een frühshoppen.
De zitting valt op de tweede zaterdag van januari en de stoet trekt uit op verloren maandag: de maandag voor aswoensdag.

contact:
Chris Jaeken
Weerterweg 46, 3950 Bocholt
tel. 089 46 32 00
e-mailadres c.v. de Boggeter Papbugels

www.boggeterpapbugels.be

de Poederladers van Kaulille

http://www.eyes-e-tools.com/customer/Bocholt/update/upload/logopoederladers.GIFIn het seizoen 2002-2003 vierde carnavalsvereniging "de Poederladers" van Kaulille hun 3 x 11-jarig bestaan.
Naast een prinsenkoppel kiezen De Poederladers ook elk jaar een jeugdprinsenkoppel.
De derde zaterdag van januari organiseren De Poederladers hun carnavalszitting in G.C. De Kroon. Op de laatste zondag van januari heeft er in dezelfde zaal het Frühschoppen plaats. Op zondag voor aswoensdag trekt een bonte stoet door het centrum van Kaulille.
contact:
Guido Bergmans
Steenweg Op Kleine Brogel 88, 3950 Bocholt
tel. 011 44 68 70

Andere carnavalsgroepen

C.V. De Grashoppers

website van De Grashoppers

C.V. Boggetter Boys

website van de Boggetter Boys

C.V. De Nachtegalen

website van de Nachtegalen

C.V. Cartouche

website c.v. Cartouche